FAQ
Audio
Wat is een goede geluidsinstallatie voor thuis?
Op zoek naar een geluidsinstallatie voor thuis? Ben je niet zeker welke geluidsinstallatie het meest geschikt is? AVD Solutions spitst de oren voor jouw wensen en adviseert graag bij jouw geluidsinstallatie op maat.
Wil je de geluidskwaliteit van onze boxen uitproberen en vergelijken? We hear you! Onze audio en videosystemen kunnen in een demo uitvoerig getest worden. Wij adviseren en installeren, zodat jij 100% kan genieten!
Vraag nu een demo aan en test de geluidskwaliteit van onze boxen uit!
Welke geluidsinstallatie kiezen
Op zoek naar een geluidsinstallatie? Weet je niet zeker welke geluidsinstallatie je moet kiezen?
AVD Solutions spitst de oren voor jouw wensen en adviseert jouw graag over de meet geschikte muziekinstallatie op maat.
Vraag nu een demo aan en test de geluidskwaliteit van onze boxen uit!
Waar koop ik geluidsinstallatie?
Wil je graag een geluidsinstallatie laten plaatsen in je woning of zaak? AVD Solutions is graag jouw adviserende partner.
Wij adviseren en installeren, zodat jij 100% kan genieten! Een propere afwerking van jouw geluidsinstallatie en een hulpvaardige glimlach krijg je er gratis bij. Dat is onze belofte.
Vraag nu een demo aan en test de geluidskwaliteit van onze boxen uit!
Wat zijn de beste audio merken?
AVD Solutions opteert voor kwaliteitsvolle merken en dat is een bewuste keuze!
Wij zijn dealer van Yamaha en werkt verder met gerenommeerde merken als Bowers & Wilkins, Apart Audio en Triad. Zo worden je oren steeds verwend met een geluidsinstallatie van topkwaliteit.
Een kleine investering of een groter budget? Wij stellen steeds een pakket op maat samen.
Video
Wat is home cinema?
Dankzij een home cinema systeem kan je thuis dezelfde belevenis ervaren als in de cinemazaal. Met het voordeel dat jezelf je eigen films kan kiezen en in alle rust de film kan kijken zonder die storende buur met krakende chips, dorito’s, …
Ben je op zoek naar een home cinema systeem? Wij adviseren en installeren, zodat jij 100% kan genieten! Een propere afwerking en een hulpvaardige glimlach krijg je er gratis bij. Dat is onze belofte.
Hoe werkt een home cinema set?
Voor een home cinema set zijn er verschillende configuraties mogelijk, afhankelijk van de ruimte waar een set gewenst is. Een 3.1, 5.1 en 7.1 zijn de meest voorkomende oplossing, terwijl sommige merken ook een Atmos configuratie aanbieden. Deze maken gebruik van de ruimte door het weerkaatsen van het geluid op de muren en plafond.
Meer weten over de werking van een home cinema set? Ontdekken welke configuratie het meest geschikt is voor jouw woning?
Wat kost een home cinema?
Altijd al gedroomd van een eigen home cinema? Haal de popcorn alvast boven! Voor een toegankelijke prijs kan je al een grote tv met surround sound laten plaatsen. Ook handige domotica koppelingen met bijvoorbeeld verlichting of zonwering zijn daarbij zeker een surplus.
Vraag ons gerust om advies en wij beloven een heldere offerte!
Wat is 3.1 surround?
Er zijn verschillende surround configuraties mogelijk, afhankelijk van de ruimte waar een set gewenst is.
Een 3.1 surround opstelling bestaat uit een links, rechts en centraal een speaker.
De 1 staat voor de subwoofer in de opstelling.
Welke surround configuratie past het best bij mij? Waar moet ik op letten bij een home cinema set?
Contacteer ons voor een demo of verkennend gesprek!
Wat is 5.1 surround?
Er zijn verschillende surround configuraties mogelijk, afhankelijk van de ruimte waar een set gewenst is.
Een 5.1 surround opstelling is een surplus op een 3.1 opstelling. Naast de speakers links, rechts en centraal, komen er twee luidsprekers achteraan bij die zorgen voor de effecten. De 1 staat voor de subwoofer in de opstelling.
Welke surround configuratie past het best bij mij? Waar moet ik op letten bij een home cinema set?
Contacteer ons voor een demo of verkennend gesprek!
Wat is 7.1 surround?
Er zijn verschillende surround configuraties mogelijk, afhankelijk van de ruimte waar een set gewenst is.
Een 7.1 surround opstelling is een surplus op een 5.1 opstelling. Met een 5.1 opstelling heb je speakers links, rechts en centraal, en er twee luidsprekers achteraan die zorgen voor de effecten. Met een 7.1 surround opstelling, komen er nog eens twee luidsprekers achteraan bij.
De 1 staat voor de subwoofer in de opstelling.
Welke surround configuratie past het best bij mij? Waar moet ik op letten bij een home cinema set?
Contacteer ons voor een demo of verkennend gesprek!
Welke home cinema set past bij mij?
Voor je home cinema set zijn er verschillende configuraties mogelijk afhankelijk van de ruimte waar een set gewenst is. Een 3.1, 5.1 en 7.1 zijn de meest voorkomende oplossingen, terwijl sommige merken ook een Atmos configuratie aanbieden, deze maken gebruik van de ruimte door het weerkaatsen van het geluid op de muren en plafond.
3.1 surround opstelling
Bestaat uit links, rechts en center speaker, de 1 staat voor de subwoofer in de opstelling.
5.1 surround opstelling
Een surplus op een 3.1 opstelling, er komen twee luidsprekers achteraan bij die zorgen voor de effecten.
7.1 surround opstelling
Een surplus op een 5.1 opstelling, er komen twee luidsprekers achteraan bij die zorgen voor extra effecten.
Wens je een uitgebreidere opstelling? Dan raden we aan om een afzonderlijke ruimte in te richten voor je home cinema systeem. Let wel op, de meeste streaming diensten ondersteunen op dit ogenblik maximaal een 5.1 opstelling.
Vragen over welke home cinema set het meest geschikt is voor jou? We adviseren je graag.
Een draadloze home cinema set plaatsen of niet?
Een draadloze home cinema set plaatsen of niet? Meerdere opties zijn mogelijk!
Je kunt kiezen voor een bedrade oplossing waarvan elke luidspreker met afzonderlijke kabels naar de versterker gaat.
Liever draadloos? Bij een draadloze home cinema set worden de achterste luidsprekers (gebruikt voor de effecten zoals bv. een straaljager die overvliegt, een heel leger soldaten dat komt aangelopen, …) verbonden met de hoofdluidspreker die op zijn beurt dan via een draadloos signaal de achterste luidsprekers aanstuurt.
Let wel op: een draadloze luidspreker moet wel in een stopcontact worden gestoken. Ook is het zo dat een draadloze opstelling niet dezelfde kwaliteit heeft als een bedrade opstelling.
Je kan ook voor een hybride oplossing gaan, dit is een systeem waarvan de voorste luidsprekers bedraad aan een versterker is aangesloten en de achterste draadloos verbonden is met de versterker. De televisie/beamer en DVD speler of streamer sluit je aan op de versterker of hoofdluidspreker.
Benieuwd naar de verschillende opties? Vraag je je af welke home cinema set het meest geschikt is voor jou?
Domotica
Hoe werkt domotica
Domotica kan je best zien als een centraal computersysteem waarmee je apparaten aanstuurt.
In principe zijn de domotica mogelijkheden eindeloos. Zo kan je bijvoorbeeld je zonwering koppelen aan een weerstation of je verwarming ’s nachts automatisch uitschakelen voor een lager energieverbruik.
Via UHF RFID kan je zelfs je elektrische garagepoort vanzelf laten opengaan, zodra je in de buurt van je woning komt.
Graag enkele domotica toepassingen uittesten? Kom gerust langs op afspraak in onze demowoning voor een uitgebreide introductie.
Domotica, wat kost het?
Ben je op zoek naar een domotica installateur en heb je vragen of interesse in een vrijblijvende offerte op maat? Sounds good! Wij toveren jouw thuis of kantoor om tot een volledige smart home of smart office!
Ontvang een vrijblijvende offerte en test onze domotica mogelijkheden uit.
Wat zijn de voordelen van domotica?
Een woning of kantoor met domotica wordt ook wel eens een smart home genoemd. Waarom? Naast de grote voordelen op vlak van leef- en werkcomfort, verhoogt domotica ook je veiligheid en is het energiebesparend. Met behulp van IOT (Internet of Things) kan je alle domotica lokaal of vanop afstand besturen. Om in elke domotica toepassing de beste oplossing te kunnen bieden, werken we met 4 domotica merken: KNX, Teletask, Qbus en Control4.
Benieuwd naar de voordelen van domotica? Kom ze ontdekken in onze demo woning!
Welke domotica toepasingen bestaan er allemaal?
In principe zijn de domotica mogelijkheden eindeloos. Je zonwering koppelen aan een weerstation, je verwarming ’s nachts automatisch uitschakelen voor een lager energieverbruik, je elektrische garagepoort vanzelf laten opengaan, zodra je in de buurt van je woning komt, bewegingsdetectoren die het licht automatisch aan- of uitschakelen, automatisch apparaten laten uitschakelen bij het verlaten van het huis, ...
Graag enkele domotica toepassingen uittesten? Kom gerust langs op afspraak in onze demowoning voor een uitgebreide introductie.
Welke domotica systemen zijn er?
Hoe domotica aansluiten
Vragen bij het aansluiten van je domotica? Ben je op zoek naar een domotica installateur? AVD Solutions tovert jouw thuis of kantoor om tot een volledige smart home of smart office! Vraag nu een demo aan en test onze domotica mogelijkheden uit.
Wij adviseren en installeren, zodat jij 100% kan genieten! Een propere afwerking en een hulpvaardige glimlach krijg je er gratis bij. Dat is onze belofte.
Hoe werkt Control4 domotica
Jouw Control4-huis wordt aangedreven door een systeembesturing “het brein”. Vervolgens kunt je met behulp van een afstandsbediening, een wandschakelaar of touchscreen, het huis bedienen. Denk maar aan de thermostaat, muziek starten, de zonwering sluiten, ... Dit kan allemaal met één druk op een knop.
AVD Solutions maakt onder andere gebruik van Control4 voor domotica installaties.
Hoe werkt Teletask domotica?
Met meer dan 30 jaar ervaring biedt TELETASK slimme oplossingen aangepast aan uw specifieke eisen. Sluit de gordijnen met één klik, dim de verlichting voor een gezellige avond thuis of zet alles uit wanneer u het huis verlaat. Kortom, domotica op uw maat.
AVD Solutions maakt onder andere gebruik van TELETASK voor domotica installaties
Bron: https://teletask.be/nl/
Hoe werkt Qbus domotica?
Qbus maakt gebouwen slim. In slimme gebouwen worden Qbus producten geïnstalleerd die de verlichting, verwarming, koeling, ventilatie, screens, audio, alarm en andere aanwezige technieken naadloos met elkaar verbinden. Zo kunnen die technieken op een makkelijke manier met elkaar en met de bewoner, eigenaar of gebruiker communiceren en op elkaar inspelen. Als gebruiker kies je zelf hoe uitgebreid je jouw systeem wilt maken en wat voor jou de belangrijkste aandachtspunten zijn.
En dit alles om meer comfort en gemoedsrust te bieden aan de bewoner of de gebruiker van het gebouw én om het energieverbruik te verlagen.
AVD Solutions maakt onder andere gebruik van Qbus voor domotica installaties.
Hoe werkt KNX domotica?
KNX is de enige wereldwijd erkende standaard voor woning- en gebouwautomatisering. KNX is de naam van een communicatieprotocol dat bruikbaar is om installaties en apparaten te automatiseren en te koppelen. Het betreft daarbij veel verschillende soorten installaties; van audio tot video en van verlichting tot verwarming. Vrijwel elke installatie is via KNX ‘slim te maken’, waardoor deze koppelbaar is met andere KNX-installaties.
KNX is ingebouwd in alle componenten en systemen van fabrikanten die zich bij KNX hebben aangesloten. Producten van KNX-fabrikanten zijn hierdoor onderling koppelbaar, ongeacht welke fabrikant deze producten heeft geproduceerd. Dit zorgt voor toekomstbestendige systemen met meer keuzevrijheid voor de opdrachtgevers en eindgebruikers. Dankzij het protocol KNX kan elke installateur en system integrator die met KNX kan elke installateur en system integrator die met KNX kan werken de KNX-gecertificeerde componenten en systemen tot één geheel smeden.
AVD Solutions maakt onder andere gebruik van KNX voor domotica installaties.
Hoe veilig is domotica?
Wat betreft de veiligheid, helpt domotica zowel bij inbraak- als brandpreventie.
Denk bijvoorbeeld aan een aanwezigheidssimulatie waarbij de binnenverlichting aanspringt, wanneer je niet thuis bent en een ongewenste bezoeker je woning benadert.
Daarnaast kan je via domotica systeem automatisch een elektrisch kookvuur en andere apparaten laten uitschakelen bij het verlaten van je huis.
Investeren in veiligheid met behulp van domotica? AVD Solutions adviseert je graag.
Kan ik energie besparen met domotica?
Een lagere energiefactuur met domotica? Dat klopt! Je kunt bijvoorbeeld vanop afstand verlichting en audio uitschakelen, maar evengoed de klimaatregeling beheren. Een domotica koppeling aan je verwarming kan je bovendien verbinden met een raamcontact, die de verwarming automatisch uitzet wanneer je een raam opent. Of wat dacht je van bewegingsdetectoren of aanwezigheidsmelders die het licht doven zodra iemand de kamer verlaat? Ideaal om energieverspilling in huis of op kantoor te voorkomen!
Wat is domotica in huis?
Met behulp van domotica heb je de mogelijkheid om verschillende toestellen en technieken te koppelen en automatiseren. Denk maar aan automatische rolgordijnen, lichtsturing, ventilatieregeling, ...
Domotica geeft je de mogelijkheid om efficiënt energie te besparen én tegelijk je levenscomfort te verhogen. Schakel van op afstand verlichting, audio en videosystemen uit, of reken op een automatische klimaatregeling om de verwarming 's nachts uit te schakelen, ...Domotica is een duurzame oplossing die werkt!
Interesse in domotica in huis?